Darmowa dostawa od 250 zł | 14 dni na zwrot | Bezpieczna płatność
<
>
Koszyk (0)
Brak produktów w koszyku.
WRÓĆ DO ZAKUPÓW

Materiały do produkcji bielizny | KORONKI

Niegdyś uznawane były jedne z najszlachetniejszych materiałów, na które mogła sobie pozwolić najzamożniejsza część społeczeństwa. Wykonywane były ręcznie, wymagały niezwykłej precyzji i nakładu pracy. Obecnie większość produkuje się mechanicznie, choć na wzór tych z minionych czasów. Najdroższym typem koronek są koronki wykonywane techniką Leavers, do produkcji których używa się znacznie większej ilości nici niż w pozostałych. Charakteryzują się bogactwem detali, zróżnicowanym tłem oraz widocznym wzorem. Nie są elastyczne, za to bardzo delikatne. Najczęściej wykonuje się z nich wstawki lub łączy z podszewką , której kolor prześwituje spod koronkowego wierzchu.

Wraz z postępem technologicznym powstały szybsze i prostsze w wykonaniu koronki typu Raschel, wykorzystywane w kolekcjach masowych. Często do ich składu dodaje się włókno Lycra, która sprawia że koronka nabiera cech elastycznej i dopasowuje się do pożądanego kształtu. W przypadku bielizny elastyczność jest bardzo pożądaną cechą. Koronek, które w swoim składzie zawierają lycre można użyć do ramiączek lub pasa obwodu biustonosza. Również doskonale sprawdzają się w biustonoszu typu bralette, a w przypadku gdy jedna z piersi jest mniejsza – optycznie skorygują asymetrię. Samą koronkę można wykorzystać do biustonoszy na drobny biust. W przypadku gdy chcemy jej użyć w biustonoszach na średni i większy biust, powinna zostać wzmocniona siatką stabilną lub pianką z warstwami bawełny. Połączenie delikatnej koronki ze stabilnym podkładem pozwoli nam zachować tak ważne przy dużych biustach cechy, jak stabilność, podniesienie, modelowanie biustu.

 

 

 

Newsletter
Bądź na bieżąco i zamów newsletter.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Newsletter
Bądź na bieżąco i zamów newsletter.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Akceptuję